Foto's en Media

Jaarlijkse NVRA verkoping 2018

Van zeer veel artikelen ging de totale opbrengst naar onze vereniging. Dat was de reden van het feit dat de club er deze keer maar liefst ruim €600,- aan over hield. Al deze gulle gevers hartelijk dank. Wij danken langs deze weg nog een zeer gulle gever. Trevor PA2TG schonk de vereniging 4 complete sets waarvan de opbrengst dus volledig is voor de NVRA. Deze sets stonden op de Verkoopavond tentoongesteld. Zij zullen echter via 2ehands.nl worden aangeboden waarmee wij proberen een zo goed mogelijke prijs voor de club te bewerkstelligen. Een beetje geld kunnen wij zeker gebruiken gezien de zeer behoorlijk ‘zakelijke huurprijs’ welke wij binnenkort aan onze Gemeente Haarlem gaan betalen om onze zo geliefde radiohobby te kunnen voortzetten.

 NVRA Verkoping 2018


Vervanging 50 MHz antenne en onderhoud aan de midden mast

De bevestiging van deze antenne was los komen te zitten en stond daarom heen en weer te wiebelen. Nadat deze weer goed vast was gemaakt was de twee meter horizontale antenne aan de beurt. Director 2 was voor de helft afgebroken en deze is vervangen voor een nieuw element. Toen was de 50 MHz antenne aan de beurt. Ook deze liet zich probleemloos monteren en om 13.00 uur was, zoals gepland, de klus geklaard. Tussentijds was door Daan met behulp van zijn Comet CAA-500 antenne analyzer gecontroleerd of alles goed liep. Voordat ze weer naar beneden kwamen werd ook nog even de HF-beam nagelopen.
 
Omdat tijdens het gebruik van deze antenne vaak gekraak werd waargenomen in de ontvangst werd de kabelaansluiting gecontroleerd. De plug bleek niet goed aangedraaid te zijn en deze was de oorzaak van het gekraak. Mario vertrok om 13.00 uur en Daan PA3BCI, Chris PE1IDK, Pim PD0LPU en Arnold PE1AMH hebben daarna onze nieuwe tuinbank langdurig uitgeprobeerd. Het weer was prachtig, de koele drankjes smaakten goed, er was nog veel na te bespreken en om 16.30 uur gingen wij huiswaarts. Goed is om nog even te vermelden dat ook in de toekomst Mario bereid is ons te helpen bij het antennewerk.

 Antennewerk aug. 2017


BBQ op vrijdag 30 juni jl. was een groot succes

De deelnemers hebben zich niet onbetuigd gelaten. Nagenoeg alles is met smaak verorberd. Pas aan het eind van de avond begon het een beetje te regenen. Maar toen waren de meesten al op huis aan. Wij mogen weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Twee deelnemers (niet leden) deden een spontane donatie. Eén niet-lid is lid geworden. Uw voorzitter was natuurlijk weer driftig in de weer met het verspreiden van aanmeldingsformulieren. Dus hopelijk blijft het er niet bij één maar volgen er meer. Voor zij die niet konden komen hebben we gelukkig de foto’s nog.

 NVRA BBQ 2017


NVRA jaarlijkse Verkoping 2017

De afgelopen jaren valt duidelijk te zien dat de koopwaar meer en meer van hoger gehalte wordt. Dit jaar werd de verkoping geleid door onze voorzitter Arnold PE1AMH, aangezien Martin zich genoodzaakt voelde af te haken in verband met ziekte. Arnold werd weer bijgestaan door onze ´verkoopspecialist´ Daan PA3BCI, in het dagelijks leven ook in de weer met verkoop van elektronische waar, bij onze sponsor de BACO. Maar ook Joop PA3GOO sjouwde driftig mee om de gekochte zaken bij de koper te krijgen en af te rekenen. De veilingmeester met zijn helpers kweten zich goed van hun taak want echt alles is verkocht. De netto opbrengst voor de club bedroeg € 233,= en dat stemde de penningmeester weer tevreden. Dat gold ook voor de verkopen aan de bar onder leiding van onze barman Pim PD0LPU. Koffie, frisdrank, bier en warme worsten. Het viel bijna niet aan te slepen. Precies om 00.00 uur was de verkoping ten einde maar pas om 01.30 uur verlieten de laatste bezoekers het gebouw. Het was weer een geslaagd evenement.  

Jaarlijkse NVRA Verkoping 2017


Open Dagen NVRA 29 en 30 oktober 2016.

29 en 30 oktober hielden we de opendagen en kon een ieder de vele facetten van de boeiende radiohobby ervaren. Gedurende dit weekend zijn er ook veel bezoekers geweest die vol belangstelling de verschillende demonstraties en zelfbouwprojecten hebben bekeken. Natuurlijk waren we ook met ATV in de lucht en konden amateurs de opendagen op afstand meemaken. Ook op verschillende andere amateurbanden werden wereldwijde verbindingen gemaakt. Waren oude legervoertuigen en radiografische modelboten.  

Open Dagen NVRA 2016


Jaarlijkse BBQ voor de zomerstop.

1 juli was het weer zo ver, en genoten we met z'n allen van de traditionele jaarlijkse NVRA BBQ. Dit is altijd een groot feest alleen liet het weer ons wat in de steek. Regen dwong ons om een creatieve oplossing te zoeken om toch droog ons stukje vlees te roosteren. Ondanks wat regen een hele gezellige avond met heerlijke stukken vlees, brood, salades en sauzen van een goede slager! Natuurlijk zijn er weer veel leuke foto's gemaakt die we jullie niet willen onthouden. Namens het bestuur een prettige vakantie en tot ziens in september.

NVRA BBQ 2016


DARES oefening Waterwolf juni 2016.

Het laatste weekend van juni was deze oefening van DARES gepland, en werd er weer aardig gewerkt aan het kennisniveau van verschillende DARES leden. Zo werd er o.a. geoefend met het doorgeven en opnemen van berichten middels het berichtenformulier. Hieronder de link naar de foto's.
 

Waterwolf 2016